DISSABTE 2 DE JULIOL

Després dels nervis de la sortida i el viatge en autocar, per fi hem arribat a Navàs. La casa és molt gran i amb un pati immens. Després d’instal·lar-nos i dinar ens ha vingut a veure en Max Flex, un científic que ha acabat d’arribar del segle XXV amb la seva màquina del temps. En l’època on ell viu, tot es fa amb màquines i és per això que hem fet una gimkana, per tal que en Max Flex pogués conèixer els nostre oficis. Abans de sopar encara ens ha quedat temps d’anar a la piscina i banyar-nos per primera vegada aquestes colònies. Tot just després de sopar, ha tornat en Max Flex per acomiadar-se i viatjar al seu segle, però després de posar en marxa la màquina del temps, aquesta ha esclatat tot omplint la sala de confetis i colors. Per tal d’ajudar-lo a reparar-la hem sortit pel poble per buscar les eines necessàries. Tot i que les hem trobat, sembla que en Max Flex necessitarà unes quants dies per dur a terme aquesta tasca i que, per tant, s’haurà de quedar amb nosaltres. El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà!!!


DIUMENGE 3 DE JULIOL

Aquest matí, just després d’esmorzar, ens hem convertit en terrissaires, seguint el nostre afany d’ensenyar-li els oficis del nostre temps a en Max Flex. És així com tots junts hem estat fent uns gerros de fang que ens han quedat d’allò més bé. Durant el taller ha plogut una miqueta, però, tot i això, just abans de dinar ha parat una estona i ens hem pogut refrescar a la piscina. Després de dinar els petits hem estat pintant uns dibuixos i la resta hem estat fent un munt de jocs al pati de la casa. A l’hora de berenar ha tornat a ploure i això ens ha espatllat la piscina de la tarda, però cap problema, ja que tot just ha parat hem anat a jugar una estoneta a un parc del poble. Després de sopar una escudella boníssima i una botifarra que ens ha donat energia per acabar el dia, ha aparegut en Max Flex i li hem ensenyat el gerros del matí. Li han agradat molt i ha aprés una cosa més dels oficis del nostre temps!!! La nit ha acabat amb un joc de preguntes sobre els oficis i, com totes les nits, amb una bonica cançó!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà!!!


DILLUNS 4 DE JULIOL

Avui hem tingut un dia gris i de pluja, però, tot i això, una vegada més l’hem omplert de color i noves aventures. Just després d’esmorzar s’ha organitzat un mercat al pati de la casa on, superant les diferent proves, hem aconseguit un munt d’ingredients per fer-nos el berenar. Quan la pluja ens ha donat una treva, hem anat a la piscina, ja que la calor no ens ha abandonat en tot el dia. Havent dinat, ens hem posat en marxa, tot preparant el berenar i hem practicat l’ofici de cuiner, per tal d’explicar-li a en Max Flex. A l’hora de la piscina vespertina la pluja ha tornat a fer acte de presència i és per això que ens hem aixoplugat, tot veient una pel·lícula en una pantalla gegant. A la nit hem sortit a passejar pel poble, tot seguint un mapa amb pistes que ens han conduït fins a un cofre. Era aquí on s’amagava la imatge d’un cuiner, que ens ha servit per explicar-li millor aquest ofici a en Max Flex quan ens ha vingut a visitar, just abans d’anar a dormir. Una nit més, una bonica cançó ha posat el punt i final a un dia on, per sobre de tot, ens ho passat molt bé tots plegats!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà!!!


DIMARTS 5 DE JULIOL

Avui, després d’aquests dos darrers dies, per fi el sol ha tornat a brillar amb tota la seva força i la piscina ha estat la nostra millor aliada. Li hem fet una visita, tant al matí, com a la tarda. S’hi estava molt bé dins l’aigua i ningú volia marxar. Tot i això, hem tingut temps de fer un bon grapat més d’activitats. Després d’esmorzar uns croissants boníssims ens hem convertit en fusters, i fusta per aquí, fusta per allà, ens hem fet un marc de fotos d’allò més bonic. Però… i la foto? Doncs no patiu pas, perquè just després de dinar hem fet un joc molt divertit on hem trobat les fotos de tots nosaltres… mentre dormíem!!! Ara ja tenim el nostre marc ben complet. Ah!!! I us volem explicar amb orgull que avui per sopar tots ens hem acabat la verdura, tant els nens i nenes, com els monitors i les monitores. Per compensar, de segon hem pogut sucar pa dins d’un ou ferrat molt bo. Quan s’ha fet fosc, ens ha vingut a visitar en Max Flex, que portava tot el dia intentant reparar la seva màquina. Ha quedat molt sorprès en veure que al nostre temps encara brillen els estels al cel, ja que al segle d’on ell ve ja van caure al terra fa temps. És per això que hem buscat estels per tot el pati de la casa. No ha estat gaire difícil, perquè brillaven molt. Una vegada recuperats els estels, en Max Flex en ha portat a una sala on totes les estrelles sí que brillaven de valent, i ens ha explicat unes boniques històries sobre el cel. Una nit més, no podia faltar la cançó d’abans d’anar a dormir. Ha estat un dia llarg, intens i ple d’activitat… Un dia més en què hem pogut estar tots plegats!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà!!!


DIMECRES 6 DE JULIOL

Al llarg del dia d’avui, l’escalfor del sol ens ha seguit recordant, i de quina manera, que estem a l’estiu. Per esmorzar, a més a més del got de llet o el suc de cada matí, ens estaven esperant uns entrepans de pernil que ens han fet agafar energia per a tot el dia. Després de netejar la casa, fer-nos el llit i endreçar les nostres coses ens hem convertit en pagesos, tot fent un munt de jocs al pati de la casa. Però és clar… ja sabem que la vida del pagès és molt dura, i a l’estiu es passa molta calor. Nosaltres, afortunadament, teníem la piscina que ens estava esperant, puntual com sempre. Ja ben fresquets, hem tornat cap a la casa per dinar i seguir amb les activitats de la tarda. Recordeu els gerros de fang que vam fer el dia que ens vam convertir en terrissaires? Doncs aquesta tarda, tot arrecerant-nos del sol, hem estat pintant les nostres creacions, i us hem de dir que no ens han quedat gens malament. Abans de berenar i tornar a la piscina, encara ens ha quedat temps de pintar uns murals per decorar les nostres habitacions, que cada vegada més, ja són com casa nostra. Una altra vegada feta fora la calor, hem anat a sopar… Ni us diem el número de croquetes que ens hem menjat avui, però alguns de nosaltres no podíem parar… Estaven boníssimes!!! Quan s’ha fet de nit, ha tornat en Max Flex, que ens ha dit que havia estat, un dia més, reparant la seva màquina, tot i que no ens ho acabem de creure, perquè l’hem vist poc per la casa. A veure si és que es vol quedar a viure amb nosaltres…!!! Sigui com sigui, li hem explicat l’ofici de pagès i com a recompensa, ens ha preparat una sala, per tal de poder dormir tots junts amb les màrfegues i els sacs, veient una pel·lícula sobre el futur: “Robots”. Us explicaríem el final del dia, però encara hi estem posats. Tenim crispetes i begudes per passar tota la nit si cal!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà!!!


DIJOUS 7 DE JULIOL

El dia d’avui comença tot just on va acabar el d’ahir. Si ho recordeu, en Max Flex ens va portar una pel·lícula i ens va preparar tot un cinema amb crispetes i beguda. Doncs bé, finalment el cansament es va apoderar de tots nosaltres i gairebé ningú va veure el final de la pel·lícula, però no ens va importar, perquè vam poder dormir tots junts. Després de llevar-nos, ens hem traslladat de nou a les nostres habitacions i encara mig endormiscats hem anat a esmorzar. Ja de bon matí hem vist que la calor avui tampoc ens abandonaria en tot el dia, però això no ha estat cap problema, perquè hem fet uns jocs d’aigua molt divertits. Els petits ens hem quedat al pati de la casa i la resta hem anat a fer-nos notar pel poble. Per si de cas no havíem tingut prou aigua, encara hem tingut temps de passar per la piscina, per tal d’anar a dinar ben fresquets. Com que ja portem molts dies de colònies i encara ens queden moltes coses a fer, avui hem intentat anar a fer la migdia, però, finalment, no hem fet altra cosa que traslladar la festa a les habitacions i fer tot el possible, perquè els monitors tampoc poguessin dormir!!! Després d’aquest intent frustrat de descans, hem anat a refrescar-nos a la piscina, en aquesta ocasió tot just abans de berenar uns croissants que estaven boníssim. Alguns, fins i tot, ens n’hem menjat mig més!!! Amb l’energia dels croissants dins del cos hem començat una gimkana, on cada prova corresponia a un ofici diferent i poder, així, aprendre noves coses per explicar-li a en Max Flex. La veritat és que ens ho hem passat molt bé fent de perruquers, barbers, dentistes, cantants i pintors, però hem quedat ben bruts de pintura, escuma d’afaitar, pasta de dents… i de moltes altres coses que, de ben segur, els pares no ens haguéssiu deixat mai tirar-nos per sobre. Però una bona dutxa ho ha solucionat tot, excepte l’estat en què han quedat les nostres habitacions… Donat que ens ha costat molt quedar ben nets, hem anat directament a sopar, aquest vespre unes llenties que ens ha semblat d’allò més bones. Abans d’anar a dormir, hem sortit pel poble amb les nostres llanternes a fer un joc molt divertit. I corrents per aquí, voltant per allà, el cansament ha tornat a tots nosaltres. Tot i això, encara ens han quedat forces per explicar-li els oficis d’avui a en Max Flex i escoltar una bonica cançó, abans d’anar a dormir. Un altre dia ple d’activitats i sorpreses, però… quines aventures ens esperaran demà?! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà!!!


DIVENDRES 8 DE JULIOL

Aquest matí, només llevar-nos, ja hem tingut la primera sorpresa del dia. No diríeu mai qui ens ha vingut a despertar…!!! Doncs sí, en Max Flex, que ja que hi era, s’ha quedat a esmorzar amb nosaltres. També ens ha explicat que avui faríem d’arqueòlegs, tot buscant unes pedres que es trobaven amagades al llarg del camí del castell. Tot just quan ha marxat en Max Flex, ja ens hem començat a preparar per a l’excursió, no sense abans netejar la casa i arreglar l’habitació, com cada dia. Així doncs, ens hem equipat amb les nostres bambes, la gorra, la crema solar, la cantimplora… i uns entrepans immensos que ens han preparat les cuineres de la casa. Mireu si eren grans que alguns els hem hagut de partir, per tal que hi cabessin dins la motxilla. Amb tot preparat, cap a mig matí, hem enfilat el camí cap al Castell de Balsareny, tot buscant les pedres amagades al llarg del camí, que ens havia dit en Max Flex. N’hem trobat un munt!!! I pedra per aquí, pujadeta per allà, sense gairebé ni adornar-nos, hem arribat al cim de la muntanya, a la porta del castell. Ja era l’hora de dinar i després de tota la caminada, aquells entrepans immensos fins i tot se’ns han quedat petits. Teníem una gana…!!! Ja amb la panxa ben plena i amb les piles carregades de nou, hem iniciat el descens, camí cap a la casa, més pensant en la piscina que ens esperava que en cap altra cosa. Hem arribat molt cansats i, a més a més, el pas dels dies ja es comença a fer notar, així que avui hem tornat a fer migdiada, amb una mica més d’èxit que ahir. Si més no, no hem organitzat tant rebombori i els monitors han pogut, també, agafar forces per fer front al que quedava de dia. Quan el sol ja ha començat a baixar, hem fet una visita a la piscina, avui amb més ganes que mai, ja que no ens havíem banyat al matí. Després de la nostra dutxa diària, uns espaguetis i uns ous farcits ens esperaven al menjador. Amb l’arribada de la foscor, els petits hem escoltat unes boniques històries sota la llum dels estels i la resta hem sortit pel poble a fer un joc de nit. Ara ja sí que ens coneixen a tot Navàs!!! Abans d’anar a dormir, ens hem trobat tots de nou i ha vingut en Max Flex per veure com ens havia anat el dia. Encara ens han quedat forces, tot i que ja amb els ulls mig clucs, de cantar la darrera cançó de bona nit. Gairebé sense adonar-nos, les colònies van arribant a la seva fi, però, tot i que tenim moltes ganes de veure-us, encara ens queden moltes aventures per viure aquestes colònies!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà!!!


DISSABTE 9 DE JULIOL

Avui ens hem llevat disposats a fer front al darrer dia complert d’aquestes colònies. I per tal que l’energia no ens abandonés, unes coques amb xocolata ens estaven esperant al menjador. D’aquesta manera sí que no ens costa llevar-nos al matí!!! Ja amb la panxa ben plena hem fet una gimkana, per tal de preparar, en cadascuna de les diferents proves, la missa que farem demà quan ens vingui a veure el Miquel Àngel. Tant anar amunt i avall hem quedat ben acalorats, però això no ha estat cap problema, ja que, fidels com tots aquests dies, hem fet una visita a la piscina abans de dinar. A més a més, sense que la resta de monitors ho sabessin, el Víctor, que porta amb nosaltres des d’ahir, ens ha portat uns “polins” ben fresquets que encara han fet més divertida l’estona de la piscina. Feta fora la calor, hem anat a dinar i, novament, ens hem acabat tota la verdura, però no us feu il·lusions que quan tornem a casa se’ns passarà!!! A la tarda hem estat pintant les samarretes que ens posarem demà per tornar ben guapos cap a casa. Mentre esperàvem el nostre torn, hem jugat, també, a un joc de l’oca gegant, on havíem de superar diferents proves per a cada casella. La més divertida ha estat haver de despertar al Carles mentre feia la migdiada i fer-li cantar una cançó. A ell li ha agradat molt i s’ha llevat de molt bon humor! Després de berenar unes torrades amb pernil i suc, hem anat a acomiadar-nos de la piscina que tan bones estones ens ha fet passar al llarg d’aquestes colònies. Una mica tristos per haver estat aquest el darrer bany, però emocionats per tot el que encara ens quedava per viure, hem anat a dutxar-nos i a sopar. Tot just quan hem sortit al pati, han començat a caure globus de colors amb un paperet dins. Després de fer-los esclatar, hem pogut llegir que en cadascun dels papers hi havia un ofici o un estri i, emparellant-los, hem fet parelles entre tots els participants d’aquestes colònies i hem preparat unes postals per regalar-nos entre nosaltres, com a record d’aquests dies que hem viscut tots plegats. En aquell moment ha aparegut en Max Flex, que ens ha anunciat que ja tenia reparada la seva màquina del temps i que es venia a acomiadar de tots nosaltres, abans de tornar al seu temps. Després de cantar-li una bonica cançó i fer-li tots un petó, en Max Flex ha entrat a la seva màquina, que aquesta vegada sí, ha funcionat perfectament, i en mig d’una pluja de confeti i de colors ha desaparegut, deixant-nos un vídeo i un munt de begudes i patates fregides, per tal de poder fer la gran festa final. Hem ballat, saltat, rigut…, i ens hem intercanviat les boniques postals que ens havíem fet. A l’hora d’anar a dormir, hem convençut als monitors que ens deixessin tornar a dormir plegats. Ja amb el pijama posat i ben preparats, hem vist el vídeo que ens havia deixat en Max Flex, on ens explica que ja ha arribat al seu temps, i ens ha donat les gràcies per aquests meravellosos dies que ha passat amb tots nosaltres. Ara sí que amb prou feines ens han quedat forces per cantar, per darrera vegada aquestes colònies, la cançó de bona nit!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!!

 

De ben segur que, al llarg d’aquests dies ens hem deixat molts detalls i anècdotes, però no patiu, perquè demà tots els nens i nenes tornarem amb un munt de records que, esperem, ens acompanyin a tots durant molt de temps…

 

Tots els monitors i monitores us volem agrair molt sincerament la confiança que ens heu dipositat. Sense els nens i les nenes, els monitors i monitores no tindríem sentit. Unes colònies acaben, perquè en puguin començar unes altres. I amb aquesta il·lusió, aquesta esperança i aquest desig ens acomiadem fins al proper curs. Bon estiu a tothom!!!